Olyan nagy sikere volt a múlt héten a sertésszűznek baconbe sütve, hogy családi nyomásra ismét el kellett készítenem, de most készítettem hozzá egy kapros gombaragut is, mert hát ugye a párom sem a gombát sem a kaprot nem preferálja!…nah most ez változott, mert elmondása szerint ezt fel kell venni a repertoárra és gyakrabban kell készíteni. Azt gondolom ennél nagyobb elismerés nem kell.
A húst úgy készítem, mint legutóbb csak a fokhagymát hagyom el:
Hozzávalók:
70 dkg fehér csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 csokor kapor
1 tk szárított kakukkfű
2 kis pohár lm tejföl
2 ek kukorica keményítő
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, némi zsiradékon üvegesre párolom, hozzá adom a megpucolt, szeletekre vágott gombát és addig pirítom még szép aranybarna lesz.
Ha a gomba megpirult hozzá adom a kakukkfüvet, sózom borsozom, ráöntöm a tejfölt, majd össze rottyantom.
A keményítőt feloldom fél deci hideg vízben, hozzákeverem a tejfölös gombához, megszórom az aprított kaporral majd újraforrást követően leveszem a tűzhelyről és a frissen sült szűzzel, aprított kaporral megszórva, forrón tálalom.
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további sertésszűz receptekért:
Rántott sertésszűz rozmaringos újburonyával