Ilyen az mikor nincs az embernek kedves se főzni, se vásárolni. Mindig valami finomság kerekedik belőle. A tuti recept: tegyünk oda tészta főző vizet, aztán keverjünk össze mindent amit otthon találunk és az egyetlen a cél, hogy legyünk túl minél gyorsabban a főzés fázisán és csak élvezzük az ízeket!
Hozzávalók:
50 dkg Pasta d’oro gm fodros kocka tészta
40 dkg darált sertés lapocka
2 fej vöröshagyma
40 dkg gomba (én laskát használtam)
3 dl rizs tejszín
2 ek édes chili szósz
1 dl száraz fehér bor
1 csokor aprított petrezselyem
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A vöröshagymát vékony szeletekre vágom és némi zsiradékon üvegesre pirítom. Hozzá adom a darált húst, fehéredésig pirítom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, felöntöm a fehér borral és fedő alatt 10 percet párolom.
Ha a gomba és a hús is kellően megpuhult ráöntöm a rizs tejszínt, hozzá adom az édes chili szószt, újraforrásig főzöm és szükség esetén utána sózom, borsozom, majd ha levettem a tűzhelyről, hozzá keverem az aprított petrezselymet és néhány percet hagyom állni, hogy összeérjenek az ízek.
Frissen főtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc