Pikáns tejszínes tészta Gm&Lm

Ilyen az mikor nincs az embernek kedves se főzni, se vásárolni. Mindig valami finomság kerekedik belőle. A tuti recept: tegyünk oda tészta főző vizet, aztán keverjünk össze mindent amit otthon találunk és az egyetlen a cél, hogy legyünk túl minél gyorsabban a főzés fázisán és csak élvezzük az ízeket!

pikans_tejszines_teszta_3

Hozzávalók:

50 dkg Pasta d’oro gm fodros kocka tészta

40 dkg darált sertés lapocka

2 fej vöröshagyma

40 dkg gomba (én laskát használtam)

3 dl rizs tejszín

2 ek édes chili szósz

1 dl száraz fehér bor

1 csokor aprított petrezselyem

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A vöröshagymát vékony szeletekre vágom és némi zsiradékon üvegesre pirítom. Hozzá adom a darált húst, fehéredésig pirítom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, felöntöm a fehér borral és fedő alatt 10 percet párolom.

Ha a gomba és a hús is kellően megpuhult ráöntöm a rizs tejszínt, hozzá adom az édes chili szószt, újraforrásig főzöm és szükség esetén utána sózom, borsozom, majd ha levettem a tűzhelyről, hozzá keverem az aprított petrezselymet és néhány percet hagyom állni, hogy összeérjenek az ízek.

Frissen főtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük