Ahogy közeledik a nyár, egyre jobban lehet játszani a színekkel, így nagyon szép és mindemellett nagyon finom salátákat tudunk készíteni, melyek nagyszerűen harmonizálnak a grillételekkel vagy csak úgy önmagukban is tökéletes könnyed nyáresti vacsorát alkotnak.
Bátran ajánlom Mindenkinek, hogy engedje szabadjára fantáziáját és ízlése, valamint szezont szerint próbálkozzon újabbnál újabb variációkkal!
Hozzávalók:
2 db szívsaláta
1 fej lila hagyma
2 szép nagy paradicsom
2 egész mozzarella
Öntethez:
1 csomag kapor
3 ek olíva olaj
1 tk dijoni mustár
Elkészítés:
A zöldségeket ízlés szerint felaprítom, a mozzarella levét kifacsarom és kézzel hozzá tépkedem a zöldségekhez – azért szeretem így jobban, mint felkockázva, mert így olyan rusztikus hatása van -.
Az olíva olajat a mustárral egy befőttes üvegben össze rázom, hozzá adom az aprított kaprot, elkeverem, a salátára öntöm, alaposan összeforgatom és sültekhez vagy önálló ételként tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc