Tojásos nokedli tavaszi fejes salátával Gm&Lm

Igazi tavaszi csemege, bár én az év minden napján nagyon szívesen fogyasztom. Leginkább a hagyományos változatot szerettem, de gyakran elkap a kísérletezés heve és olyankor jobbnál jobb összetevőket találok, amikkel nagyszerűen lehet bolondítani ezt a nagyon egyszerű ételt. Most maradok a klasszikus változatnál, de bátran kísérletezzen bárki, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók: 

50 dkg FreeFrom gm liszt

8 tojás

1 – 1,5 dl víz (lisztje válogatja, hogy mennyi vizet vesz fel, a lényeg, hogy egy nyúlós galuska tésztát kapjunk)

1 ek olaj

5 dkg lm vaj

Ízlés szerint só

Salátához:

1 friss fejes saláta

2 ek fehérborecet

2 ek víz

2 csapott ek só

2 csapott ek barna cukor

Elkészítés:

A salátát leveleire szedem, alaposan megmosom, majd egy befőttes üvegben alaposan össze keverem a cukrot, a vizet, a borecetet, a sót és ha egy szép egynemű öntetet kaptam félre teszem és elkészítem a nokedlit.

A lisztből és a vízből 4 tojással galuskatésztát keverek, sózom és forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatom, kifőzöm, majd leszűröm és folyó hideg víz alatt alaposan leöblítem.

Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzá adom a galuskát, alaposan átforgatom, ráöntöm a felvert maradék 4 tojást és felpirítom.

A leveleire szedett, megmosott salátát tálba teszem, meglocsolom az ecetes lével, átforgatom benne és azonnal, frissen a forró tojásos nokedlihez tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük