Egyszerű és nagyszerű megoldás pirítóssal vacsorára, vagy sültekhez köretként. Nem igényel túl sok babrát és bátran dúsítható zöldségekkel és nagyszerűen ízesíthető idény jellegű zöld fűszerekkel is.
Hozzávalók:
9 kihült, keményre főtt tojás
5 ek. Univer majonéz
2 tk. dijoni mustár
2 ek. lm tejföl
1 tk. fehérborecet
2 darab szárzeller (kb 2x15cm)
1 kis fej lila hagyma
1 csokor petrezselyem
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a majonézt, a mustárt, a tejfölt, a borecetet, hozzáadom az apró kockára vágott szárzellert, az aprított lila hagymát és petrezselyem zöldet, sózom, borsozom, alaposan elkeverem, végül beleteszem a feldarabolt főtt tojást, óvatosan összekeverem.
Pirítóssal, saláta levéllel, friss zöldséégekkel kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc