Vajas, tejfölös, sajtos pogácsa Gm&Lm

Az elmúlt öt évem első gluténmentes pogácsája. Mivel a párom nem nagy rajongója sem az édes, sem a sós süteményeknek nem gyakran készítek, de most nagyon megkívántam a pogácsát és mit volt mit tenni neki láttam és mivel nagyon jól sikerült, ezért biztosan gyakrabban fogom készíteni ezután. Fantasztikusan puha és finom pogit sikerült kreálni, nyoma sincs a sikér hiánynak!

pogi_1

Hozzávalók:

15 ek FreeFrom gm liszt

15 dkg lm vaj

7 ek lm tejföl

1 tasak dr.oetker élesztő

3 csipet só

1 kis tojás + 1 a kenéshez

20 dkg reszelt lm pannonia sajt

Elkészítés:

A tejfölt felmelegítem, hozzáadom az élesztőt. Egy tálban a lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal (kb. 3 dkg-ot félre teszek belőle), sózom, hozzá adom a tojást, a reszelt sajt kb 2/3 és az élesztős tejfölt, majd alaposan összedolgozom és meleg helyen 30 percet kelesztem.

A 30 perc letelte után kinyújtom a tésztát, megkenem a félre tett vajjal, össze hajtom, összedolgozom és további 30 percet kelesztem.

Ha a tészta szépen megkelt, újjnyi vastagra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom a félre tett sajttal, tetszőleges nagyságú pogácsákat szaggatok, oldalról megsodrom őket és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.

Jó nassolást!

Elkészítési idő: 120 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük