Ha felütöm az internetet, sok helyen a csicseriborsót mint csoda növényt említik! Ezt sem cáfolni, sem alátámasztani nem tudom, de az biztos, hogy nagyon finom ételek készíthetőek belőle, nagyon jól fűszerezhető- és nagyszerűen variálható alapanyag, ezért előszeretettel használom. Ilyenkor tavasszal előtérbe kerülnek a könnyű, friss ételek. Ez a recept is ezt hivatott megvalósítani, lássuk…..
Hozzávalók:
1 szép nagy csirkemell filé
7 gerezd fokhagyma
8-10 szem fekete bors
1 kis fej lila hagyma
2 piros kaliforniai paprika
20 dkg csicseriborsó konzerv
2 ek vörösborecet
9 db szárított paradicsom
4 ek worcester szósz
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Ízlés szerint saláta a tálaláshoz, én rukkolát használtam
Elkészítés:
A csirkemellet annyi vízben, hogy éppen ellepje felteszem főni a szemes borssal, a fokhagymával, némi sóval és felforrástól számított 25-30 perc alatt puhára főzöm.
Ha a csirkemell megfőtt, kiveszem a vízből, szeletekre vágom és egy felhevített serpenyőben némi olíva olajon a worcester szósz kíséretében megpirítom, majd tányérra szedem.
A serpenyőben maradt szafton üvegesre pirítom az aprított lila hagymát, rádobom a szeletelt kaliforniai paprikát, a csicseriborsót, a szeletelt szárított paradicsomot, összepirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a vörösborecet és néhányszor átforgatom.
Forrón, a csirkemellel és friss salátalevéllel tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc