Tipikus este a kevesebb néha több elméletnek és egy újabb étel amikor a két alap fűszerrel varázsolhatunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ételt nem én készítettem, hanem a párom édesanyja lepett meg vele minket, de annyira finom volt és olyan szép volt maga a látvány, ahogy ebben a nagy sütő tálban a csirkecombok sorakoztak, arról már nem is beszélve, ahogy a finom pirult sült szalonna illata belengte a konyhát, hogy muszáj megosztanom ezt a kis vasárnapi csemegét!
Hozzávalók:
Az éhes siserehad méretének megfelelő mennyiséget használjunk.
csirkecomb
burgonya
füstölt szalonna
só és bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, vastagabb karikára vágom, sózom és az edény alján, némi olajjal meglocsolva elrendezgetem. (nem kell sok olaj, mert a szalonna majd úgyis ereszt zsiradékot)
A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd szépen elrendezgetem a krumpliágyon.
A csirkecombokra bevagdosott füstölt szalonna szeleteket helyezek és lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt puhára sütöm. Ha a csirkecombok kellően megpuhultak, leveszem az alufóliát és aranybarnára pirítom.
Készítsünk hozzá finom friss salátát, vagy kínáljunk mellé savanyúságot!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 80 perc