Tegnap olyan szép bébi cukkinik kacsingattak rám vásárlás közben, hogy vétek lett volna nem venni belőle. Ezt követően a Lidl polcain felfedeztem a laktózmentes camember sajtot, majd eszembe jutott a párom legutóbbi kijelentése, hogy hetente egyszer csinálhatok halat és már meg is született a vacsora ötlet.
Egész nyugodtan készíthetjük sült hússal is, ha nincs ínyünkre a hal, vagy csak szimplán hús nélkül is nagyszerű ételt kapunk. Én most citrommal, sóval, borssal és friss rozmaringgal sült cápaharcsa filét morzsoltam a tetejére és nagyszerű volt az ízhatás.
Hozzávalók:
2 kicsi bébi cukkini
4 szál újhagyma
1 fél citrom frissen facsart leve
2 camember sajt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem zöld
1 ek olíva olaj
Só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A karikára vágott újhagymát (a zöldjét is) megfonnyasztom az olíva olajon, rádobom a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt cukkinit és addig párolom, míg levet enged és kissé össze esik, majd hozzá adom a kockára vágott camember sajtot, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, sózom, borsozom és addig kevergetem, míg a sajt szépen elolvad és egy kellemesen kenhető szendvicskrémet kapok.
Mielőtt leveszem a tűzről, megszórom az aprított petrezselyem zölddel, alaposan elkeverem és azonnal tálalom.
Frissen, melegen, pirítós kenyérrel, puffasztott rizzsel, sült hússal/hallal kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!