Fokhagymás spárgakrémleves Gm&Lm

Nagyon szeretem a tavaszt és a nyarat, mert ilyenkor nagy a választék zöldség fronton, melyekből finomabbnál finomabb és színesebbnél színesebb ételeket lehet készíteni.  

Ebben az időszakban a levesek is változatosabban készíthetőek és szívesen fogyasztjuk őket mind hidegen, mind pedig melegen. Ez a spárga leves is ilyen, nagyon finom melegen, de lehűtve nagyszerű hűsítő egy egy meleg nyári estén, nekem személy szerint ez az egyik kedvenc spárgaleves receptem. Roppant gyorsan elkészíthető és mindig garantált a siker, ha ezt készítem.

 zoldsparga_leves

Hozzávalók:

Fél csomag friss zöld spárga

3 szál újhagyma

5 gerezd fokhagyma

1 ek olíva olaj

1 liter alaplé – vagy víz, ha ezt az opciót válasszuk, kicsit bátrabban fűszerezhetünk –

4 ek lm tejföl

2 tojás sárgája

fél citrom

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A spárgát, megmosom, majd 2 cm nagyságúra darabolom. Az újhagymát felkarikázom, a fokhagymát szeletelem.

A spárgát, az újhagymával roppanósra párolom az olíva olajon, majd hozzá adom a fokhagymát és felöntöm az alaplével, sózom, borsozom. Mivel én szeretem ha roppanós a spárga, ezért nem főzöm, csak felforralom és az így elkészült levest össze turmixolom, majd hozzá adom a tojássárgájával elkevert tejfölt, alaposan elkeverem és újraforrásig főzöm.

Tálalás előtt meghintem frissen őrölt színes borssal és néhány csepp frissen facsart citromlevet adok hozzá.

Elkészítési idő: 15 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük