Mátrai borzas Gm&Lm

Gyerekkorom nagy kedvence és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Sokan készítenek hozzá még külön köretet, de én pont azért szeretem, hogy egy munkafolyamattal letudom a főételt, a köretet, maximum egy kis salátát szoktam még hozzá készíteni, hogy mégse legyen olyan hiányérzetünk. Annak ellenére, hogy macerás ételnek tűnik, viszonylag könnyen elkészíthető, de szerintem tipikus olyan étel, ami bőven megéri a fáradozást és maximálisan kárpótól a bele fektetett időért.

borzaska2

Hozzávalók:

6 szelet sertéskaraj – csont nélkül –

8 közepes szem burgonya

2 tojás 

3-4 ek FreeFrom gm liszt

1 pohár lm tejföl

2 gerezd fokhagyma

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

reszelt lm Pannónia sajt a tálaláshoz

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem, enyhén besózom, hogy gyorsabban kiengedje a levét és néhány percre félre teszem. 

Amíg a burgonya „levedzik” a hússzeleteket, enyhén megklopfolom, sózom borsozom.

A fokhagymát lereszelem, elkeverem a tejföllel, ezt a tálalásig betehetjük a hűtőbe.

A reszelt burgonyát alaposan kifacsarom, tálba teszem, ráütöm a tojásokat, hozzáadom a lisztet, sózom, borsozom és alaposan összekeverem, ne legyen túl folyós a massza, de túl kemény sem.

Olajat teszek a tűzhelyre, hogy felforrósodjon.

Az előre besózott, borsozott hússzeleteket megforgatom lisztbe, majd bevonom őket a burgonyás masszával és forró olajban kisütőm.

Nem szoktam magas lángon sütni, hogy legyen ideje átsülni és a hús ne maradjon nyers a tészta bundában.

A fokhagymás tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük