Pikáns tarja Gm&Lm

Az előző esti mártogatósból, amit a halhoz készítettem maradt egy kis adag és olyan finom, pikáns illata volt, hogy sajnáltam kidobni, így úgy döntöttem, hogy „újrahasznosítom”. Hozzá dobtam még 2 evőkanál tejfölt és bepácoltam vele a tarjaszeletek, össze dobtam hozzá egy gyors salátát, abból ami a hűtőben volt és nagyon ízletes vacsora kerekedett, így gondoltam egy külön receptként megosztom Veletek, hátha másnak is kedvére való lesz az étel.

tejfolos_tarja

Hozzávalók:

4 szelet sertéstarja

1 ek aprított petrezselyemzöld

1 kis dobozos lm tejföl

2 gerezd fokhagyma

1 szeletke vaj

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A tejfölt elkeverem a petrezselyem zölddel, a reszelt fokhagymával, a tarjaszeleteket sózom, borsozom, majd bekenem a tejfölös páccal és egy kivajazott jénai edénybe teszem. Ha van rá alufóliával lefedve pihentethetjük a hűtőben, ha viszont szorít az idő 200 fokra előmelegített sütőben 60 percet sütjük. Nekem ennyi idő alatt vaj puhára sült a hús és kellően szaftos volt, nem kellett rápirítani.

Ízlés szerint salátával, párolt rizzsel, hasábburgonyával kínáljuk.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 70 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük