Burgonyasaláta GastroHobbi módra Gm&Lm

Egy finom krumplisaláta, legyen az ebéd, vacsora, vagy csak egy gyors uzsonna, hétköznap vagy valamilyen alkalom biztosan minden helyzetben megállja a helyet. Látva a teraszon a snidlingem gyors fejlődést, valamint a piacon vett újburgonyát, megszállt az ihlet és sutba dobva a jól bevált, hagyományos receptemet újra gondoltam ezt a burgonyasaláta témát.

Nekünk nagyon ízlett a végeredmény, a kis pirított sonka darabkákkal, főételnek is nagyszerű. Jó szívvel ajánlom az elkészítést Mindenkinek, garantáltan nem marad el a siker.

burgonyasalata_maskepp

Hozzávalók:

1 kg apró, friss újburgonya

4 tojás

6 szelet feketeerdei sonka

1 csokor snidling

3 szál újhagyma

Öntethez:

5 ek majonéz

1 fél citrom leve

2 tk dijoni mustár

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmosom és hámozás nélkül, enyhén sós vízben felteszem főni, felforrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzöm. A tojásokat szintén oda teszem a tűzhelyre és keményre főzöm.

Amíg a fő alapanyagok főnek, elkészítem az öntetet. A majonézt, a citrom levét, a sóval és a frissen őrölt borssal egy befőttes üvegben addig rázom, míg szép egynemű öntetet kapok.

Egy serpenyőben némi olíva olajon megpirítom a nagyobb darabokra vágott sonkát, majd kiszedem a serpenyőből és félre teszem.

Ha a burgonya megfőtt, nagyobb darabokra vágom és a sonka után visszamaradt zsiradékban szépen aranybarnára pirítom.

A tojást megpucolom, az újhagymát karikára vágom, a snidlinget felaprítom és jöhet a tálalás.

A burgonyát a tojással, valamint az aprított snidling- és újhagyma felével, összekeverem az öntettel. Az így kapott burgonyás/tojásos salátát tányérokra porciózom, a pirított sonkadarabokkal és a maradék snidlinggel, újhagymával díszítem.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük