Egy finom krumplisaláta, legyen az ebéd, vacsora, vagy csak egy gyors uzsonna, hétköznap vagy valamilyen alkalom biztosan minden helyzetben megállja a helyet. Látva a teraszon a snidlingem gyors fejlődést, valamint a piacon vett újburgonyát, megszállt az ihlet és sutba dobva a jól bevált, hagyományos receptemet újra gondoltam ezt a burgonyasaláta témát.
Nekünk nagyon ízlett a végeredmény, a kis pirított sonka darabkákkal, főételnek is nagyszerű. Jó szívvel ajánlom az elkészítést Mindenkinek, garantáltan nem marad el a siker.
Hozzávalók:
1 kg apró, friss újburgonya
4 tojás
6 szelet feketeerdei sonka
1 csokor snidling
3 szál újhagyma
Öntethez:
5 ek majonéz
1 fél citrom leve
2 tk dijoni mustár
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmosom és hámozás nélkül, enyhén sós vízben felteszem főni, felforrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzöm. A tojásokat szintén oda teszem a tűzhelyre és keményre főzöm.
Amíg a fő alapanyagok főnek, elkészítem az öntetet. A majonézt, a citrom levét, a sóval és a frissen őrölt borssal egy befőttes üvegben addig rázom, míg szép egynemű öntetet kapok.
Egy serpenyőben némi olíva olajon megpirítom a nagyobb darabokra vágott sonkát, majd kiszedem a serpenyőből és félre teszem.
Ha a burgonya megfőtt, nagyobb darabokra vágom és a sonka után visszamaradt zsiradékban szépen aranybarnára pirítom.
A tojást megpucolom, az újhagymát karikára vágom, a snidlinget felaprítom és jöhet a tálalás.
A burgonyát a tojással, valamint az aprított snidling- és újhagyma felével, összekeverem az öntettel. Az így kapott burgonyás/tojásos salátát tányérokra porciózom, a pirított sonkadarabokkal és a maradék snidlinggel, újhagymával díszítem.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc