Olajos sült paprika Gm&Lm

Tegnap amíg sültek a csirkecombok, bedugtam a sütő aljába néhány kápia paprikát, hogy ma reggelire meglepjem vele a párom. Soha nem fogom elfelejteni amikor először ettem sült paprikát. Az egyszerűsége, a natúrsága teljesen lenyűgözött, az első pillanattól kezdve egészen biztos vagyok benne, hogy ez az istenek eledele.

Amit nem eszünk meg frissen, beteszem egy befőttes üvegbe, felöntöm olajjal, dobok hozzá néhány fokhagymát és irány a hűtő.

 

sultpaprika2

 

Hozzávalók:

6 db kápia paprika

3 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

A paprikákat alaposan megmosom, majd csumájával együtt egy kiolajozott jénai tálba teszem, meglocsolom a két evőkanál olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percet sütöm. Félidőnél én meg szoktam forgatni, hogy ne égjenek meg.

Akkor jó, ha már összesetek a paprikák és néhol enyhén sötétbarnára pirultak.

Én nagyon szeretem héjával együtt, így csak a magházát szoktam eltávolítani, de aki e nélkül szeretné készíteni az alábbiak szerint járjon el:

Ha a paprikák megsültek kiveszem a sütőből, azonnal lefedem alufóliával és így hagyom pihenni/dúnsztolódni 5-10 percet, majd leveszem az alufóliát, kiveszem a paprikák csumáját és lehúzom a héjukat.

Azonnal fogyasztható, ha pedig véletlen marad belőle vagy ajándékba szánjuk, tegyük befőttes üvegbe, rakjunk hozzá ízlés szerint zöld fűszereket, fokhagymát, öntsük fel olívaolajjal és csavarjuk rá a kupakot.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük