Paradicsomos-kolbászos miniomlett Gm&Lm

Igazi gyorsan elkészíthető étel és nagyon jól variálható. Nálunk éppen egy kis kolbász és paradicsom tobzódott a hűtőben a tojás mellett, így most ebből készült. Hipp-hopp elkészült, hipp-hopp elfogyott, így ha még nincs ötletünk vacsorára, akkor ez a recept tökéletesen megfelelő. 

 

miniomlett

 

Hozzávalók:

5 db tojás

1 nagy paradicsom

darabka csípős házikolbász (kb. 10 cm)

1 maréknyi lm reszelt pannónia sajt

1 csipet szódabikarbóna

Ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A kolbászt felkockázom és egy muffin sütőben szétosztom – 6 darabos -. A tojást a sóval és a szódabikarbónával felverem és a muffin formákba kanalazom.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm míg a tojás átsül és szépen felemelkedik – kb. 7-8 perc -. Ezt követően ráteszem a paradicsom szeleteket, megszórom a reszelt sajttal és 2-3 percre vissza teszem a sütőbe, hogy a sajt kicsit megolvadjon.

Azonnal, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS további omlett receptekért:

Omlett hagyományosan

Csirkemájas omlet tekercs

Omlett gazdagon a sütőből

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük