Igazi gyorsan elkészíthető étel és nagyon jól variálható. Nálunk éppen egy kis kolbász és paradicsom tobzódott a hűtőben a tojás mellett, így most ebből készült. Hipp-hopp elkészült, hipp-hopp elfogyott, így ha még nincs ötletünk vacsorára, akkor ez a recept tökéletesen megfelelő.
Hozzávalók:
5 db tojás
1 nagy paradicsom
darabka csípős házikolbász (kb. 10 cm)
1 maréknyi lm reszelt pannónia sajt
1 csipet szódabikarbóna
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A kolbászt felkockázom és egy muffin sütőben szétosztom – 6 darabos -. A tojást a sóval és a szódabikarbónával felverem és a muffin formákba kanalazom.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm míg a tojás átsül és szépen felemelkedik – kb. 7-8 perc -. Ezt követően ráteszem a paradicsom szeleteket, megszórom a reszelt sajttal és 2-3 percre vissza teszem a sütőbe, hogy a sajt kicsit megolvadjon.
Azonnal, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további omlett receptekért: