Szilvás gombóc mákköntösben Gm&Lm

A szilvás gombóc örök kedvenc. Tegnap mikor már elkészült, akkor szembesültem vele, hogy nincs itthon zsemlemorzsa, így maradt a darált mák. Amikor elkezdtem belehempergetni a párom elég érdekesen nézett rám, de aztán annyira ízlett Neki, hogy a maradékot elvitte ma ebédre.

szilvasgomboc

 Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 tojás

1 tk lm vaj

8 ek FreeFrom gm liszt

2 ek burgonyapehely

csipet só

Ízlés szerint szilva vagy szilvalekvár a töltelékhez, fahéj

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozom és burgonyatörővel összetöröm. Hozzá adom a lisztet, a tojást, egy csipet sót, a vajat, alaposan összegyúrom és lisztezett deszkán kb. 0,5 centiméter vastagságúra nyújtom. Ha túl lágy lenne a tészta tegyünk még bele egy kis burgonya pelyhet.

A kinyújtott tésztát 8-10 centiméteres kockákra vágom, mindegyik kocka tetejére teszek egy-egy szem szilvát, vagy egy-egy teáskanál szilvalekvárt, ízlés szerint megszórom fahéjjal, barna cukorral, végül lisztezett kézzel gombócokká formázom.

Enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem és addig főzöm míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.

Pirított gm zsemlemorzsába, vagy porcukorral elkevert darált mákba forgatom és forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük