Ha valami könnyű zöldségeset ennénk, hús nélkül ez a saláta pont megfelelő. Könnyed nyári vacsora, picit citrusos, picit pikáns, pont olyan, amit ezeken a meleg nyári estéken én nagyon szívesen fogyasztok. A páromról ugyan ez már nem mondható el, de egy adag rántott sajttal, vagy natúr csirkemellel dúsítva már rögtön ő is boldogan ül az asztal mellé.
Hozzávalók:
50 dkg Pasta D’oro gm kagylótészta
4 db halványító zeller
4 keményre főtt tojás
8 db hónapos retek
1 fél kígyó uborka
3 ek univer majonéz
1 kis pohár lm natúr joghurt
1 fél citrom leve
3 ek friss aprított snidling
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson található utasítások szerint kifőzöm, majd hideg vízzel leöblítem és hagyom lecsepegni.
A zellert és a retket, vékony szeletekre- az uborkát csíkokra vágom és ha a tészta kellően lecsepegett összeforgatom a felaprított zöldségekkel.
A főtt tojás sárgáját villával összetöröm, sózom, borsozom majd alaposan kikeverem a joghurttal, a majonézzel és a frissen facsart citromlével.
A tojásfehérjét kockára vágom, hozzáadom a zöldséges tésztához, majd meglocsolom az öntettel és legalább fél órára hűtőbe teszem.
Közvetlenül tálalás előtt megszórom az aprított snidlinggel.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc