Zöldséges tésztasaláta Gm&Lm

Ha valami könnyű zöldségeset ennénk, hús nélkül ez a saláta pont megfelelő. Könnyed nyári vacsora, picit citrusos, picit pikáns, pont olyan, amit ezeken a meleg nyári estéken én nagyon szívesen fogyasztok. A páromról ugyan ez már nem mondható el, de egy adag rántott sajttal, vagy natúr csirkemellel dúsítva már rögtön ő is boldogan ül az asztal mellé.

zoldseges_tesztasalata_3

Hozzávalók:

50 dkg Pasta D’oro gm kagylótészta

4 db halványító zeller

4 keményre főtt tojás

8 db hónapos retek

1 fél kígyó uborka

3 ek univer majonéz

1 kis pohár lm natúr joghurt

1 fél citrom leve

3 ek friss aprított snidling

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson található utasítások szerint kifőzöm, majd hideg vízzel leöblítem és hagyom lecsepegni.

A zellert és a retket, vékony szeletekre- az uborkát csíkokra vágom és ha a tészta kellően lecsepegett összeforgatom a felaprított zöldségekkel.

A főtt tojás sárgáját villával összetöröm, sózom, borsozom majd alaposan kikeverem a joghurttal, a majonézzel és a frissen facsart citromlével.

A tojásfehérjét kockára vágom, hozzáadom a zöldséges tésztához, majd meglocsolom az öntettel és legalább fél órára hűtőbe teszem.

Közvetlenül tálalás előtt megszórom az aprított snidlinggel.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük