Zsófia szelet Gm&Lm

Mint azt már többször hangsúlyoztam nem vagyok egy cukrász bajnok és nem is gyakran igyekszem ezt a lemaradásomat behozni, de most két nagy eseményt is ünnepeltünk egyben, így muszáj volt valamit alkotnom.

Az „utó Zsófia nap” és GastroHobbi blog létrehozásának egy éves évfordulója ihlette ezt a süteményt. Az inspiráció nagyon jó volt, így a torta is nagyon jól sikerült, ezért jó szívvel ajánlom Mindenkinek és köszönöm ezt az elmúlt egy évet, a sok-sok biztatást, ötletet, javaslatot, megkeresést! Jó érzéssel tölt el a tudat, hogy ennyi embernek fontos amit csinálok és okoz örömet egy-egy recept amit itt megosztok! Ezért érdemes….. 

Szép napot Mindenkinek!

zsofia_szelet

 

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé

0,5 dl lm tej

12 dkg puha lm vaj

6 ek barna cukor

 3 csomag vaníliás cukor 

csipet só

2 tojás

9 ek FreeFrom gm liszt

1 púpozott teáskanál sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1 cs Dr. Oetker őrölt fehér étkezési zselatin

3 ek eperlekvár

1,5 kg eper

25 dkg lm túró

40 dkg lm habtejszín

 

Elkészítés:

A tejet felmelegítem, beletördelem a csokoládét és hagyom felolvadni. Mikor a csoki már benne van, nem teszem vissza a tűzhelyre, nehogy leégjen.

A vajat, a cukorral, a csipet sóval habosra keverem, majd hozzá adom a tojásokat, azzal is alaposan kikeverem és jöhet bele a visszahűlt csokoládés tej.

A lisztben eloszlatom a sütőport, a szódabikarbónát és apránként a tojásos, csokis masszához kavarom, majd egy kivajazott/lisztezett tortaformába öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.

Ha a sütemény alap kihűt, a tetejét megkenem az eperlekvárral, majd a megmosott eperrel – a száras részével lefele – szoroson egymás mellé helyezve eloszlatom a tortalap tetején.

A habtejszínből kemény habot verek, majd a túrót a vaníliás cukorral egy villa segítségével össze töröm és ezt is a habtejszínhez adom. A zselatint a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítem és ezt is belekeverem a tejszínes masszába, majd eloszlatom az eperrel megrakott sütemény tetején. Legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezem, de igazán másnap volt finom.

Tetejét tetszés szerint díszíthetjük csokoládéval, eperdarabkákkal, mentával.

Jó nassolást!

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük