Az idei első friss vajbabból mi mást készíthettem volna mint egy finom főzeléket. Na persze nem azt a tipikus menzás változatot.
A főzelékek nálam általában úgy készülnek, hogy éppen csak megpárolom a zöldséget, hogy még finom ropogós maradjon, befűszerezem, leöntöm tejföllel, kap egy kis keményítő vagy útifűmaghéj sűrítést aztán kész is. A vajbab is erre a sorsra jutott és nem volt hosszú életű mert gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
50 dkg friss zsenge vajbab
1 nagy csokor kapor
1 ek lm vaj
1 pohár lm tejföl
2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az aprított kaport, megpárolom.
Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadom a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezem, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm míg besűrűsödik.
Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc