Kapros vajbabfőzelék Gm&Lm

Az idei első friss vajbabból mi mást készíthettem volna mint egy finom főzeléket. Na persze nem azt a tipikus menzás változatot.

A főzelékek nálam általában úgy készülnek, hogy éppen csak megpárolom a zöldséget, hogy még finom ropogós maradjon, befűszerezem, leöntöm tejföllel, kap egy kis keményítő vagy útifűmaghéj sűrítést aztán kész is. A vajbab is erre a sorsra jutott és nem volt hosszú életű mert gyorsan elfogyott.

zoldbab_fozi_kolbasszal

Hozzávalók:

50 dkg friss zsenge vajbab

1 nagy csokor kapor

1 ek lm vaj

1 pohár lm tejföl

2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az aprított kaport, megpárolom. 

Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadom a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezem, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm míg besűrűsödik.

Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük