Rozmaringos-fehérboros házi májas Gm&Lm

Van még egy dolog a tojáson kívül amit fanatikusan szeretek, ez pedig nem más, mint a kenőmájas. Sajnos a boltit is nagyon szeretem de, hogy minél kevesebbet fogyasszak belőle, előszeretettel készítem itthon is a májas finomabbnál finomabb verzióit. A májas készítés nem egy nagy ördöngősség, mindenki ízlése szerint variálhatja a fűszerezést, de én most a kedvenc receptemet ajánlom.

majas

 Hozzávalók:

1 kg friss csirkemáj

6 szál újhagyma

1 fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 szép nagy ág rozmaring

0,5 dl száraz fehérbor

3 ek lm vaj

3-4 ek kacsazsír

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

Az újhagymát karikára, a lila hagymát apró kockára vágom és egy lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, felöntöm a fehérborral, borsozom és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem az alufóliát és további 5-10 percet sütöm, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!

Ha a máj elkészült, kihűtöm, majd úgy ahogy megsült, hagymával rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítem. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni….

Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt és locsoljuk a pép tetejére.

Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 50 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

2 hozzászólás

  • Marcsi Csintalan

    Véletlenül akadtam erre a blogra,de nagyon örülök,szenzációs receptek.Ajánlani fogom ismerőseimnek,vagy aki még nem ismeri.Köszönöm.

    • Kedves Marcsi,
      Nagyon örülök, hogy találsz nálunk kedvedre való recepteket és köszönöm szépen a visszajelzést! 🙂
      Legyen szép napod!
      Üdvözlettel,
      Enikő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük