Snidlinges burgonyakrémleves pirított baconnel Gm&Lm

Az egyik nagy kedvencem a burgonyakrémleves. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom és egy kis friss snidlinggel meg pirított baconnel meghintve egyszerűen maga a tökély. 

A snidlinget csodálatos és kellemes íze miatt különösen kedvelem, gyakran szórom levesek és zöldségraguk tetejére, ezenkívül nagyszerűen illik szószokhoz, különösen a tojás és joghurt/tejföl alapúakhoz. Fontos, hogy mindig frissen aprítva szórjuk a már kész ételre, mert a főzés, a zsírban és sütőben sütés megsemmisíti a snidling csodálatos aromáját.

burgonyakremleves

 Hozzávalók:

60 dkg burgonya

1,5 liter zöldség- vagy húsleves alaplé

2 babérlevél

5 ek lm tejföl

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors

Bacon és frissen aprított snidling a tálaláshoz

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, apró kockára vágom és az alaplében a babérlevéllel puhára főzöm.

Ha krumpli megpuhult, a levest leturmixolom, hozzáadom a tejfölt, sózom, borsozom, összeforralom és pirított baconnel, valamint az aprított snidlinggel megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük