Aki rendszeres olvasója a blognak, már megszokta a tojás őrületet, ami általában a reggeleinket belengi. Előszeretettel kísérletezünk, újítunk csak, hogy rendszeresen kerüljön tojás a tányérba, de azért ne unjuk meg.
A mai rántotta is a változatosság jegyébe készült és érdekes volt megélni, hogy ugyan azokkal az alapanyagokkal készítve, csak a sorrendet megfordítva, mennyire más ízek dominálnak. És akkor jöjjön a recept:
Hozzávalók:
6 tojás
3 szál újhagyma
1 tk kacsazsír
8 szelet gm sonka (mi a Lidl Dulano sonkáit használjuk)
5 szem cherry paradicsom
0,5 dl lm tejszín
Ízlés szerint só és aprított petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát karikára vágom, a kacsazsíron megpirítom majd kiszedem egy tányérra. A sonkát vastagabb csíkokra aprítom, ezt is megpirítom és ha már szép aranybarna ezt is tányérra teszem. A visszamaradt zsiradékon ízlés szerint elkészítem a rántottát, majd ráhalmozom a pirított sonkát, a lesütött hagymát, rádobálom a negyedelt paradicsomot és petrezselyemmel megszórva forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!