Megláttam ezeket a gyönyörű barna csiperkéket a piacon és muszáj volt vennem belőle, nem hagyhattam ki. Ami az elkészítését illeti, most a levesre esett a választásom, mert már régen volt gombaleves. Kivételesen most nem a krémleves verzió készült, hanem a hagyományos, egyszerű nagyitól tanult változat.
Hozzávalók:
40 dkg barna csiperke
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek kacsazsír
2 ek FreeFrom gm lisztkeverék
2 liter alaplé
1 kis csokor petrezselyemzöld
Ízlés szerint só, frissen őrölt színes bors, kakukkfű, chili, fűszerpaprika
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom, a kacsazsíron üvegesre pirítom, hozzá adom a szeletekre vágott gombát és megpárolom. Én a gombát nem szoktam hámozni, csak alaposan megmosom.
Ha a gomba elérte a megfelelő puhaságát, megszórom a liszttel, picit pirítom, meghintem pici fűszerpaprikával, majd felöntöm az alaplével, hozzá adom az aprított fokhagymát, a chilit, az aprított petrezselymet, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és felforralom.
Forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc