Reform gombaleves Gm&Lm

Megláttam ezeket a gyönyörű barna csiperkéket a piacon és muszáj volt vennem belőle, nem hagyhattam ki. Ami az elkészítését illeti, most a levesre esett a választásom, mert már régen volt gombaleves. Kivételesen most nem a krémleves verzió készült, hanem a hagyományos, egyszerű nagyitól tanult változat.

reformgombaleves

Hozzávalók:

40 dkg barna csiperke

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek kacsazsír

2 ek FreeFrom gm lisztkeverék

2 liter alaplé

1 kis csokor petrezselyemzöld

Ízlés szerint só, frissen őrölt színes bors, kakukkfű, chili, fűszerpaprika

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom, a kacsazsíron üvegesre pirítom, hozzá adom a szeletekre vágott gombát és megpárolom. Én a gombát nem szoktam hámozni, csak alaposan megmosom.

Ha a gomba elérte a megfelelő puhaságát, megszórom a liszttel, picit pirítom, meghintem pici fűszerpaprikával, majd felöntöm az alaplével, hozzá adom az aprított fokhagymát, a chilit, az aprított petrezselymet, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és felforralom.

Forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük