Hekkfilé fűszeres babbal és chorizóval Gm&Lm

A bab ételeknek számos jótékony hatása van és mindemellett nagyon tápláló ételek készíthetőek belőle. Eddig eszembe nem jutott hallal kombinálni, de természetesen ez sem maradhat ki, így jöjjön egy olyan recept, ahol ez a két alapanyag nagyon jól összefér egymással, mi több, nagyon is “szeretik egymást”!

Ha valahol nagyon nagy lenne az ellenállás a hallal szemben, szerintem csirkével is készíthetjük nyugodtan. 

halbabchorizo

Hozzávalók:

3 szál újhagyma

15 levélke friss rozmaring (vagy kb. 2 tk szárított)

15 dkg chorizo (vagy valamilyen ízesebb kolbász)

3 gerezd fokhagyma

3 dl sűrített paradicsom

20 dkg darabolt paradicsom konzerv

48 dkg canellini bab

6 nagy levél kelkáposzta

2 csipet cukor

3 nagyobb szelet hekk filé

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

Az újhagymát felkarikázom és némi olajon megpárolom, hozzá adom az aprított chorizot, zsírjára sütöm, majd rádobom az aprított rozmaringot, a reszelt fokhagymát és néhány keverés erejéig együtt pirítom (ne sokáig, hogy a fokhagyma meg ne keseredjen).

Felöntöm a paradicsomszósszal, a darabolt paradicsommal, hozzá adom a babot, az aprított kelkáposzta levelet, meghintem a cukorral, sózom, borsozom és forrástól számított 10-15 percig főzöm, lassú tűzön, míg némiképp elkezd sűrűsödni.

A halszeleteket sózom, borsozom és a ragu tetejére teszem, majd fedővel lefedve, további 15 percet főzöm, vagy amíg a hal meg nem puhul.

Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

 

 

Alap receptötlet: goodfood magazin 2015. 10. szám. 21. o.

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.