„Egyben” kacsasült Gm&Lm

Rendszeresen készítek kacsát, mert nagyon szeretjük, de egyben még sosem sütöttem, így most ennek is eljött az ideje. Picit féltem, hogy nem lesz elég ízes, vagy kiszárad, de összeszedtem minden bátorságomat, fűszereztem, előkaptam a római tálat és győztem.

A végeredmény egy szuper omlós, fantasztikus ízű, ropogós bőrű, fejedelmi kacsasült lett, így jó szívvel ajánlom Mindenkinek ezt a receptet, mint ahogy azt is, hogy süssünk egyben kacsát!

egybenkacsa

 Hozzávalók:

1 db kisebb pecsenye kacsa (ez a példány 1,3 kg volt)

1 alma

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

4 ág friss rozmaring

2 ek kacsazsír

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges megtisztítjuk a kóbor tokoktól, egy két ott maradt tolltól és alaposan bedörzsöljük kívül, belül sóval és borssal.

A vöröshagymát meghámozom és négy felé vágom. Az almát nem hámozom csak ezt is négy felé vágom és eltávolítom a magházát.

A negyedelt almát, -vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, két ág rozmaring kíséretében elrejtem a kacsa hasába és hústűvel megtűzöm a pocakját.

A kacsazsírt elkenem a római tál alján, ráhelyezem a kacsát, hozzádobom a másik két rozmaring ágat, lefedem a római tál tetejével és 180 fokra előmelegített – hőlégkeveréses fokozaton – sütőben 2 órát sütöm.

Ha a kacsa megpuhult, leveszem a római tál tetejét és további fél órára vissza teszem sülni, de kb. 6-7 percenként kiveszem és meglocsolom a saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.

Ízlés szerint salátával, hagymás törtburgonyával kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 170 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük