Sült csirkecomb GastroHobbi módra Gm&Lm

Bevallom őszintén, nem szeretem és nem is szoktam használni az előre kész fűszersókat, pácokat, inkább a saját fűszerezésnek vagyok híve és azon belül is leggyakrabban a „kevesebb néha több elv” az ami a konyhámban érvényesül.

Szeretem én is a különleges dolgokat, de legyen szó egyben sült csirkéről vagy csirkecombról, – szárnyról, az alábbi recept az ami nálam mindig bejön. Számomra az egyik legfinomabb és leggyorsabban elkészíthető, bár nem a legdiétásabb, ropogós sült csirke így készül…

sultcsirkecghmodra

Hozzávalók:

6 db csirkecomb

6 gerezd fokhagyma

6 szelet kolozsvári szalonna

3 ek kacsazsír

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megmosom, sózom, borsozom, szépen felsorakoztatom egy jénai tálba, majd rádobálom az aprított fokhagymát, a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, hozzáadom a kacsazsírt és 200 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, alufóliával lefedve 1 órát sütöm. 

Az egy óra leteltével leveszem az alufóliát és további 10 percere visszateszem a combokat grillfokozatra. Mialatt a combok pirulnak néha kiveszem őket és egy kanál segítségével meglocsolom a kisül szafttal, hogy ne száradjanak ki.

Ízlés szerint céklás rizzsel, rizibizivel, burgonyapürével tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 80 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük