Bableves füstölt hússal Gm&Lm

A bab az egyik legmagasabb fehérjét tartalmazó alapanyag, ezenfelül igen magas az ásványi anyag és az antioxidáns tartalma is. Mi előszeretettel fogyasztjuk ezen csodálatos növényt minden formában. A mostani levesünk fehér babbal készült és egy újabb csodálatos recepttel bővült a repertoár. 

bableves

Hozzávalók:

2 nagy fej vöröshagyma

2 tv paprika

3 karika hegyes erős paprika (elhagyható)

2 paradicsom

2 fej lilahagyma

3 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

50 dkg nagyszemū fehé bab (használhatunk konzerv babot is, de ha a szárazbabra esik a választásunk előző nap áztassuk be)

60 dkg főtt füstölt tarja

2 ek majoranna

1 tk szemesbors

Ízlés szerint só

Tálaláshoz lm tejföl és aprított petrezselyem zöld

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a kockára vágott paradicsomot, a paprikát, az erőspaprika szeleteket és együtt pirítom tovább, amíg a zöldségek kicsit összesnek. 

A lepirított hagymás zöldségekhez adom a babot, a nagyobb darabokra vágott tarját, a fokhagymát, a felkarikázott ùjhagymát, a félbe mand szeletekre vágott lilahagymát, a majorannát és felöntöm annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje a babot és felforrást követően, fedővel lefedve, takarék lángon 3 órát főzöm. Ha szükséges sózom, de óvatosan, a füstölthús miatt.

Laktózmentes tejföllel, aprított petrezselyemmel megszórva tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 3,5 óra

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük