Néha nagyon jó szolgálatot tehet egy-egy gyorsan összedobható recept. Amíg az étel rotyog a tűzhelyen van lehetőségünk kicsit elmélázni, jelen esetben hangolódni a karácsonyra, kinyitni egy üveg bort, tervezgetni az ünnepi menüt…
…ez a recept pont ilyen, gyorsan összedaraboljuk az alapanyagokat, oda tesszük főni és már jöhet is a jól megérdemelt pihenés.
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szép nagy csirkemell filé
2 paradicsom
1 tv paprika
1 hegyes erős paprika
4 ek lm tejföl
2 ek kukorica keményítő
1 ek fűszerpaprika
2 ek majoranna
35 dkg gm tészta
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel meg vagyok, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát és összepárolom őket.
Ha a zöldségeke már kicsit összesetek, rádobom a felkockázott csirke mellett, melyet fehéredésig pirítok, majd hozzáadom a fűszerpaprikát, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen, hogy csak ellepje, – de inkább nem mint igen, -sózom, borsozom, megszórom a majorannával és fedővel lefedve puhára főzöm.
Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverem egy kevéske hideg vízben, hozzákeverem a tejfölt, néhány kanállal a csirke forró levéből, ezt a masszát csomómentesre kavarom és szép lassan a csirkéhez adom, majd összeforralom.
Ha a csirke elkészült, hozzáadom az előre kifőzött tésztát, alaposan összeforgatom és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc