Majorannás-csirkés tészta Gm&Lm

Néha nagyon jó szolgálatot tehet egy-egy gyorsan összedobható recept. Amíg az étel rotyog a tűzhelyen van lehetőségünk kicsit elmélázni, jelen esetben hangolódni a karácsonyra, kinyitni egy üveg bort, tervezgetni az ünnepi menüt…

…ez a recept pont ilyen, gyorsan összedaraboljuk az alapanyagokat, oda tesszük főni és már jöhet is a jól megérdemelt pihenés.

majorannas_csirkes_teszta

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 szép nagy csirkemell filé

2 paradicsom

1 tv paprika

1 hegyes erős paprika

4 ek lm tejföl

2 ek kukorica keményítő

1 ek fűszerpaprika

2 ek majoranna

35 dkg gm tészta

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel meg vagyok, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát és összepárolom őket.

Ha a zöldségeke már kicsit összesetek, rádobom a felkockázott csirke mellett, melyet fehéredésig pirítok, majd hozzáadom a fűszerpaprikát, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen, hogy csak ellepje, – de inkább nem mint igen, -sózom, borsozom, megszórom a majorannával és fedővel lefedve puhára főzöm.

Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverem egy kevéske hideg vízben, hozzákeverem a tejfölt,  néhány kanállal a csirke forró levéből, ezt a masszát csomómentesre kavarom és szép lassan a csirkéhez adom, majd összeforralom.

Ha a csirke elkészült, hozzáadom az előre kifőzött tésztát, alaposan összeforgatom és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő:  40 perc

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük