Aki rendszeresen nyomon követi a receptjeinket az tudja, hogy enyhén szólva tojás fanatisták vagyunk de, hogy ne unjunk rá muszáj vagyok folyamatosan újítani valamit.
Mivel régen volt omlett, így ez került ma reggel az asztalra, természetesen picit felturbózva.
Hozzávalók 1 főre:
3 tojás
2 szelet gm sonka
3 koktélparadicsom
1 szelet lm pannónia sajt (ízlés szerint használhatunk bármilyen sajtot)
1 mk kacsazsír a sütéshez
Só és aprított petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sonka szeleteket félbe vágom, egy grillserpenyőben megsütöm, a sajtot felszeletelem, a paradicsomokat ketté vágom.
A tojásokat egy tányérban, villával alaposan felverem úgy, hogy a teteje habos legyen, sózom. Ízlés szerint gazdagíthatjuk egy-két evőkanál tejszínnel, ezt én most kihagytam.
A kacsazsírt felolvasztom a serpenyőben, amikor a serpenyő felforrósodott ráöntöm a felvert tojást és picit visszább veszem a hőfokot, de nem veszem teljesen takarékra, mert a tojás úgyis visszahűti a serpenyőt.
Addig sütöm még a teteje krémes – de nem nyers – lesz, majd tányérra teszem, ráteszem az előkészített sonkát, sajtot, paradicsomot, megszórom aprított petrezselyemmel és forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc