Gondoltam, újítok kicsit és kicsit merészebben ízesítem a csirkecombokat, mint szoktam és nagyon ízletes vacsora kerekedett belőle, így ez a recept biztosan felkerül a repertoárra.
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb (alsó, felső egyben)
2 ek sűrű paradicsompüré
1 ek chili szósz – aki nem szereti a csípőset használjon édes chilit –
1 ek méz
2 ek worchester szósz
3 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A paradicsompürét összekeverem a mézzel, a chili szósszal, a worchester szósszal, az olíva olajjal és a reszelt fokhagymával.
A csirkecombokat alaposan megmosom, egy papírtörlő segítségével szárazra törlöm, sózom borsozom, bekenem az előzőleg kikevert szósszal, majd egy jénai tálba sorakoztatom őket és kb. egy órát hagyom pihenni – akkor sincs baj, ha nincs időnk, hogy álljanak, rakhatjuk egyből sülni – .
Alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben – légkeveréses fokozaton – 55 percet sütöm. Ha kellően megpuhultak a combok, eltávolítom az alufóliát és további 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljanak.
Friss salátával, krumplipürével kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 70 perc