Pikáns csirkecombok Gm&Lm

Gondoltam, újítok kicsit és kicsit merészebben ízesítem a csirkecombokat, mint szoktam és nagyon ízletes vacsora kerekedett belőle, így ez a recept biztosan felkerül a repertoárra.

pikans_csirkecomb

 Hozzávalók:

4 db egész csirkecomb (alsó, felső egyben)

2 ek sűrű paradicsompüré

1 ek chili szósz – aki nem szereti a csípőset használjon édes chilit –

1 ek méz

2 ek worchester szósz

3 gerezd fokhagyma

2 ek olíva olaj

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A paradicsompürét összekeverem a mézzel, a chili szósszal, a worchester szósszal, az olíva olajjal és a reszelt fokhagymával.

A csirkecombokat alaposan megmosom, egy papírtörlő segítségével szárazra törlöm, sózom borsozom, bekenem az előzőleg kikevert szósszal, majd egy jénai tálba sorakoztatom őket és kb. egy órát hagyom pihenni – akkor sincs baj, ha nincs időnk, hogy álljanak, rakhatjuk egyből sülni – .

Alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben – légkeveréses fokozaton – 55 percet sütöm. Ha kellően megpuhultak a combok, eltávolítom az alufóliát és további 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljanak.

Friss salátával, krumplipürével kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 70 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük