Rozmaringos kacsacomb Gm&Lm

Nagyon szeretjük a kacsát! Kevés finomabb ételt tudok elképzelni, mint egy kívül ropogósra sült, belül omlós kacsacombot. Nálam a tökéletes kacsacomb titka az egyszerűség. Só, bors, rozmaring, fokhagyma és semmi több… és persze, hogy krumplipürével tálalom!

img_4736

Hozzávalók:

4 db kacsacomb

8 gerezd fokhagyma

2 rozmaring ág

2 ek kacsazsír

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehérbors

Elkészítés:

A kacsacombokat megmosom, ha szükséges megtisztítom, sózom, borsozom és egy jénai tálba sorakoztatom, majd megszórom a szeletekre vágott fokhagymával, hozzáadom a kacsazsírt, a rozmaringot és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréses fokozaton, 2 óra alatt készre sütom. Nekem ennyi idő alatt pont tökéletes szokott lenni, folia nélkül már nem szoktam pirítani.

Kruplipürével és párolt lilakáposztával kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 130 perc

 

img_4735

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük