Nagyon szeretjük a kacsát! Kevés finomabb ételt tudok elképzelni, mint egy kívül ropogósra sült, belül omlós kacsacombot. Nálam a tökéletes kacsacomb titka az egyszerűség. Só, bors, rozmaring, fokhagyma és semmi több… és persze, hogy krumplipürével tálalom!
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
8 gerezd fokhagyma
2 rozmaring ág
2 ek kacsazsír
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehérbors
Elkészítés:
A kacsacombokat megmosom, ha szükséges megtisztítom, sózom, borsozom és egy jénai tálba sorakoztatom, majd megszórom a szeletekre vágott fokhagymával, hozzáadom a kacsazsírt, a rozmaringot és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréses fokozaton, 2 óra alatt készre sütom. Nekem ennyi idő alatt pont tökéletes szokott lenni, folia nélkül már nem szoktam pirítani.
Kruplipürével és párolt lilakáposztával kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 130 perc