Ahogy kint hül az idő, egyre több levest készítek. Egyébként is nagyon szeretem a gasztronómia ezen remekeit, de a kinti zimankóból hazaérve nagyon jól esik egy-egy tányér forró nedū. Most egy finom ragulevest készítettünk, remélem sokak örömére…..és akkor jöjjön a recept.
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
15 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg barna csiperke
2 fej vöröshagyma
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db burgonya
1 kissebb zellergumó
2 dl lm tejszín
2 db babérlevél
1 db rozmaring ág
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom. A lapockát és a gombát kockára vàgom és a hagymához adom. Mikor a hús már kifehéredik és a gomba is kezd pirulni, felöntöm 1,5 liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a babérleve!et, a rozmaringot, a szeletekre vágott fokhagymát és takarék lángon, 40 percet főzöm.
A burgonyát és a zellert egyforma kockára vágom és a 40 perc leteltével ezeket is a leveshez adom és felöntöm a tejszínnel. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzöm, hogy a zöldségek és a hús is kellően puha legyen.
Felkarikázott újhagymával megszórva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő:70 perc