Triplán burkolt csirkecombok Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Aki rendszeres olvasója a blognak tudja, hogy nem vagyok a szavak embere és nem szoktam litániát írni, szerintem nem is tudnék. 🙂

Ez a recept sem igényel szerencsére oldalakon át tartó bejegyzést. Nem gondolom, hogy valami újat fedeztem fel, mert biztos, hogy sokan készítitek hasonlóan a csirkecombot, de hátha van akinek az újdonság erejével hat és sikerül egy nagyon finom, egyszerü, túl nagy előkészületet nem igénylő, ám nagyszerū recepttel megismertetnem.

triplan burkolt

Hozzávalók:

7 db csirkecomb (én alsót, felsőt vegyesen szoktam)

4 ek lm tejföl

2 gerezd fokhagyma

3 csipet aprított petrezselyem

10 szelet bacon

15  dkg lm sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tejfölt sózom, borsozom, hozzá adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és alaposan elkeverem.

A megmosott csirkecombokat, némi zsiradék társaságában egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, megkenem az előzőleg kikutyult tejföllel, majd rájuk tekerem a bacon szeleteket és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütöm.

A 45 perc leteltével, eltávolítom az alufóliát, megszórom a combok tetejét reszelt sajttal és további 15 percet sütöm.

Rántott hagymakarikával, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 70 perc

 

https://www.youtube.com/watch?v=JDLlWaeVgL0&feature=youtu.be

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük