Készíthetjük más tipusú húsból is, de nálam most a szūzre esett a választás. Olyan szépen sorakoztak a hentesnél, hogy teljesen elcsábítottak, szóval ez esetben nekem nem volt választásom. Ez egy nagyon egyszerū recept, a konyhával még csak ismerkedők is egész nyugodtan nekiláthatnak, mert biztos, hogy nem marad el a siker.
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldborsó
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsom püré
1 dl víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, majoranna
Elkészítés:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágot húst és fehéredésig pirítom.
Ha a hús elnyerte a kellő álagot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsom pürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majorannával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm.
Krumplipürével kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további sertésszűz receptekért:
Rántott sertésszűz rozmaringos újburonyával
Sertésszűz kapros gombamártással