Gombás csirke Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Tudom, hogy a gomba egy megosztó alapanyag. Sokan nem kedvelik, valakinek az állaga az amit nem szeret, egyeseknek az ízével van problémája, kettesek már a szagától is irtóznak……nálunk szerencsére a gomba nagy kedvenc. Sütve, főv, levesnek, köretnek, mindenhogyan jöhet.

Most, egy nagyon finom főételt készítettünk belőle és gyorsan nagy kedvenc is lett, így Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki. Ha szereti a gombát azért, ha nem, akkor pedig azért.

gombascsirke

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

2 ek FreeFrom gm lisztkeverék

40 dkg barna csiperke

0,5 dl worchester szósz

1 gerezd fokhagyma

15 dkg lm vaj

fél citrom frissen facsart leve

1 csokor petrezselyem zöld

2 szál újhagyma

20 dkg gm tészta

Ízlés szerint só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellet ketté vágom, majd „lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjak, kicsit megklopfolom, majd megforgatom a sózott, borszott lisztben és előmelegített zsiradékban hirtelen mindkét oldalat aranybarnára sütöm. Oldalanként kb. 4-4 perc.

Ha a hús szépen megpirult, kiszedem egy tányérra és a visszamaradt zsiradékba beleöntöm a szeletekre vágott gombát – én nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosni – és szépen felpirítom.

Ha a gomba már kezd pirulni, hozzá adom a worchester szószt, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a vajat, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet és összerottyantom.

A kifőtt tésztára ráhelyezem a csirkemell szeleteket, meglocsolom a gombás raguval és forrón kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük