Mustáros-paradicsomos csirkemell Gm&Lm

Ismét egy nagyon egyszerūen elkészíthető csirkemellel leptem meg az éhes siserehadat. Szerencsére nem kell hozzá sok minden, gyorsan össze lehet dobni és a végeredmény káprázatos. Ha magam kedvére főztem volna, akkor csirkecombból készül, de mivel vendégem volt, aki nem mellesleg csirkemell fanatikus így nem volt mit tenni, maradt a csirkecici….

mustaros pipike
 Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé

3 ek dijoni mustár

3 ek dijoni magos mustár

12 db cherry paradicsom

2 ek olaj

2 ek lm vaj

2 ek FreeFrom gm lisztkeverék

4 dl tej

25 dkg lm sajt reszelve

Ízlés szerint só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtőrlővel szárazra törlöm, majd vékony csíkokra vágom. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt, eligazgatom és szép sorjában rápakolom a félbe vágott paradicsmokat.

Az olajat, a vajjal felhevítem, hozzá adom a lisztet és folymatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítek, amihez hozzáadom a sajt kb. 1/3 at, sózom, borsozom, megszórom őrölt szerecsendióval és alaposan elkeverem.

Ha a besamelem elkészült, ráöntöm a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórom a maradék sajttal, lefedem és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.

A sütési idő felénél a fedelét eltávolítom és anélkül sütöm tovább.

Pároltrizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészìtési idő: 65 perc

Ha kíváncsi vagy a recepthez készült videóra, keresd fel facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/GastroHobbi/

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük