Szuper gyors, szuper egyszerű és szuper finom…innen ered a triplán szuper elnevezés és azt hiszem ennyi elég is, hogy jellemezzük ezt a receptet.
Ez az egyik kedvenc tésztám, akármilyen fáradt vagyok vagy éppen nincs időm főzni, ez a recept mindig jó szolgálatot tesz mert nem válik az étel hátrányára, hogy gyorsan kész. Nem hiszem, hogy feltaláltam vele a világ nyolcadik csodáját mert biztos mindenki készíti, de hátha valakinek mégis ötletet ad.
Hozzávalók:
40 dkg Civita gm száraztészta
30 dkg kolozsvári szalonna
néhány szelet bacon a díszítéshez
2 tojás sárgája
0,5 l lm tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 ek Civita natur kukoricaolaj
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós, lobogó vízbe teszem és közepes lángon, fedő nélkül 12 perc alatt készre főzöm.
A kolozsvári szalonnát csíkokra vágom és a kukoricaolajon ropogósra pirítom, majd hozzá adom a kifőtt tésztát, a reszelt fokhagymát, a tojássárgájával elkevert tejszínt, ha szükséges sózom, összeforralom és petrezselyemmel megszórva, pirított baconnel, forrón kínálom.
Elkészítési idő: 20 perc