Csicseriborsós-paradicsomos csirke Gm&Lm – VIDEÓVAL!

A csicseriborsó közel sem annyira népszerű alapanyag hazánkban, mint amennyire szerintem lennie kellene, de remélem szépen lassan egyre közkedveltebb lesz.

Ez a recept egy nagyon egyszerű elkészítési formája ennek a B1-; B6-; E vitaminban és folsavban gazdag növények, de a végeredmény egy nagyszerű főétel, ami legyen az egy hétköznap este vagy egy hétvégi ebéd biztos, hogy nagyszerűen megállja a helyét.

csicseris csirke

Hozzávalók:

3 ek Civita natúr kukoricaolaj

2 doboz csicseriborsó konzerv

1 kg bórös csirkecomb

25 dkg koktélparadicsom

2 gerezd fokhagyma

3 dl paradicsompüré

1 tk őrölt római kömény

1 marék aprított friss rozmaring ág

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkecombot alaposan megtisztítjuk és felforrósított kukorica olajon aranysárgára sütöm, majd ha szépen megpirult, sózom, borsozom és leveszem a tűzhelyről.

Egy tűzálló tálba öntöm a csicseriborsót, a negyedelt koktélparadicsomot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, az őrölt római köményt, sózom, borsozom, meglocsolom a paradicsompürével, alaposan összekeverem, majd megszórom a rozmaringgal, végül a tetejére helyezem a megpirított csirkecombokat és 220 fokon 35 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 55 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük