A csicseriborsó közel sem annyira népszerű alapanyag hazánkban, mint amennyire szerintem lennie kellene, de remélem szépen lassan egyre közkedveltebb lesz.
Ez a recept egy nagyon egyszerű elkészítési formája ennek a B1-; B6-; E vitaminban és folsavban gazdag növények, de a végeredmény egy nagyszerű főétel, ami legyen az egy hétköznap este vagy egy hétvégi ebéd biztos, hogy nagyszerűen megállja a helyét.
Hozzávalók:
3 ek Civita natúr kukoricaolaj
2 doboz csicseriborsó konzerv
1 kg bórös csirkecomb
25 dkg koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsompüré
1 tk őrölt római kömény
1 marék aprított friss rozmaring ág
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkecombot alaposan megtisztítjuk és felforrósított kukorica olajon aranysárgára sütöm, majd ha szépen megpirult, sózom, borsozom és leveszem a tűzhelyről.
Egy tűzálló tálba öntöm a csicseriborsót, a negyedelt koktélparadicsomot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, az őrölt római köményt, sózom, borsozom, meglocsolom a paradicsompürével, alaposan összekeverem, majd megszórom a rozmaringgal, végül a tetejére helyezem a megpirított csirkecombokat és 220 fokon 35 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 55 perc