Sokszor nehezemre esik kitalálni, hogy mi is készüljön reggelire. Természetesen ha rántottáról van szó, szárnyal a fantáziám, de nem lehet – bár tudnék – minden nap tojást reggelizni.
Ma a szendvicskrémre esett a választásom. Először körözöttet szerettem volna készíteni, de bele került még egy kis ez meg az és így picit más lett az ízhatás.
Hozzávalók:
25 dkg lm túró
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csemege savanyú uborka
2 ek lm joghurt
2 tk fűszerpaprika
Ízlés szerint só, frissen őrölt bors, őrölt kömény
Tálaláshoz madár saláta és feketeerdei sonka
Elkészítés:
A sonkaszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem és 200 fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt roppanósra sütöm.
A túrót villa segítségével egy tálban áttöröm, hozzá adom a joghurtot, az apró kockára vágott savanyú uborkát, az aprított újhagymát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózom, borsozom, megszórom köménnyel, alaposan elkeverem és kész is a csemege.
Egy szelet piritósra vagy valamilyen pékárura salátát halmozok, ráteszem egy szelet pirított sonkát, ráhalmozom a túró krémet, megszórom aprított petrezselyemzöldel és….
…jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 10 perc