Ezért (is) szeretem a tavaszt. Szebbnél szebb és finomabbnál finomabb zöldségek kerülnek ilyenkor a piacon a kosárba. A zöld spárga az egyik nagy kedvencem és most már az ára is elérhető, ezért ki nem hagynám, hogy megosszam Veletek az egyik legkedvesebb receptemet, amit ebből a csodás zöldségből készíteni szoktam.
Igazából ez is egy olyan recept, mint a többi, úgy variáljátok, ahogy szeretnétek. A hozzá valók ízlés és szezon dolga, mindent bele a serpenyőbe aztán majd csak kisül valami, de egy biztos, ha friss és ízletes alapanyagot használunk, az csak finom lehet.
Spárga szezon indul!
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
5 db répa
30 dkg zöld spárga
1 fej lila hagyma
3 szál újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
3 ek magyaros kukoricaolaj
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor friss bazsalikom
2 ek szezámmag
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, felkockázom és a kukoricaolajon megpirítom.
Ha a csirkemell már aranybarna, hozzá adom a felkarikázott lila hagymát, a feldarabolt sárgarépát, a felaprított zöld spárgát, a felkockázott paprikát, sózom, borsozom és összepárolom. Amikor a zöldségek már majdnem elkészültek, rádobom a karikára vágott újhagymát és készre párolom. (ez nálam nem szokott túl sok időt igénybe venni, mert mi roppanósan szeretjük a zöldségeket)
Mikor az étel elkészült, megszórom a szezám maggal, néhányszor átforgatom, hogy a magocskák is átpiruljanak és forrón tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Kattints további egytálétel receptekért:
Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával
Triplán sajtos tepsis csirkemell – VIDEÓVAL!
Csirkemáj rizottó