Kijevi csirkemell rozmaringos-fokhagymás fűszervajjal Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Régen, mikor még nem voltam túl nagy rajongója a csirkemellnek, a Kijevi csirkemell volt az egyetlen elkészítési módja ezen húsnak, ahogyan szerettem. 

Nagyon szeretem ezt a receptet, mert szuper jól lehet variálni. Mindenki készítheti ízlése szerint és szezonálisan nagyszerűen válogathatunk az éppen aktuális zöld fűszerekből vagy épp a szárítottak közül.

Mivel csoda szép a rozmaring bokrom és nekem az egyik kedvenc tavaszi fűszerem a rozmaring, ezért egy percig sem volt kérdés, hogy mivel készül a fűszervaj az év első kijevi csirkéjéhez.

Montanába nagyon megkedveltem ezt a sütőben sütős rántott húst, mert nem kell bajlódni az olajjal, szellőztetni, takarítani. Csak beforgatom a húst, beteszem a sütőbe és nagyszerű illatok terjengenek a konyhába.

 

20160403_142535-2

 

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé

20 dkg lm vaj

2 gerezd reszelt fokhagyma

1 ek aprított petrezselyem

1 ek friss, aprított rozmaring

Ízlés szerint só

A panírozáshoz:

Civita kukoricaliszt

tojás

Cornflakes

 

Elkészítés:

A vajat alaposan elkeverem a fokhagymával, az aprított zöld fűszerekkel, némi sóval, egy folpackba tekerem – hengerformájúra –  és amíg előkészítem a húst, beteszem a fagyasztóba, hogy lehűljön.

A csirkemellet ketté vágom és a kerek végénél egy éles késsel, zsebet metszek belőle, figyelve arra, hogy sehol ne lyukadjon ki, így nem fog kifolyni a fűszervaj, majd sózom.

A fűszervajat felkarikázom és megtöltöm vele a felszúrt csirkemelleket, majd mint a rántott húst, kipanírozom.

liszt –> tojás –> durvára őrölt cornflakes

A panírozott húsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, olajspricnivel picit megspriccelem  és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Friss salátával, forrón tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirkemell recept amiket nagyon szeretünk:

Caprese csirkemell – VIDEÓVAL

Zöldséges csirkés egytál VIDEÓVAL

Triplán sajtos csirkemell – VIDEÓVAL

 

 

 

1 komment

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük