Tavaszi pontyszeletek Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Nagyon szeretjük a halat. Azon kívül, hogy nagyon egészséges, nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon jól fűszerezhető, így nagyon fonom ételeket rittyenthetünk belőle.

Sokan a „szaga” miatt nem szeretik, de a friss, jó minőségű halnak nincs „szaga”….én mindenkit arra bíztatok, kezdjen el barátkozni vele és kerüljön minél többször az asztalra ez a nagyszerű alapanyag.

Most egy nagyon egyszerűen elkészíthető receptet hoztam…. ha munka után, fáradtan haza esünk, akkor is gyorsan, frissen készíthetjük.

 

 

 

Hozzávalók:

2 szép nagy pontyszelet

2 friss rozmaring ág

2 ek aprított petrezselyem

fél citrom

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, némi zsiradék a sütéshez

 

Elkészítés:

A halszeleteket alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Egy serpenyőben zsiradékot hevítek és elkezdem sütni a halszeleteket.

A sütési idő kb. felénél sózom, borsozom, hozzá adom a rozmaringot, a petrezselymet, ráfacsarom a citrom levét, bele dobom a citromot is és aranybarnára sütöm.

Ízlés szerint friss salátával, mártogatóssal, tepsis burgonyával kínálom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További halas recept amiket nagyon szeretünk:

Harcsapaprikás

Pikáns tárkonyos halleves

Papírban sült pisztráng

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük