Zöldséges csirkés egytál Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Ezért (is) szeretem a tavaszt. Szebbnél szebb és finomabbnál finomabb zöldségek kerülnek ilyenkor a piacon a kosárba. A zöld spárga az egyik nagy kedvencem és most már az ára is elérhető, ezért ki nem hagynám, hogy megosszam Veletek az egyik legkedvesebb receptemet, amit ebből a csodás zöldségből készíteni szoktam.

Igazából ez is egy olyan recept, mint a többi, úgy variáljátok, ahogy szeretnétek. A hozzá valók ízlés és szezon dolga, mindent bele a serpenyőbe aztán majd csak kisül valami, de egy biztos, ha friss és ízletes alapanyagot használunk, az csak finom lehet.

Spárga szezon indul!

 

image-18d445a767d046eab87a40057517f003c4cc49d5ae72bc203549df171c52d92a-V

 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell filé

5 db répa

30 dkg zöld spárga

1 fej lila hagyma

3 szál újhagyma

1 piros kaliforniai paprika

3 ek magyaros kukoricaolaj

1 kis csokor petrezselyemzöld

1 kis csokor friss bazsalikom

2 ek szezámmag

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, felkockázom és a kukoricaolajon megpirítom.

Ha a csirkemell már aranybarna, hozzá adom a felkarikázott lila hagymát, a feldarabolt sárgarépát, a felaprított zöld spárgát, a felkockázott paprikát, sózom, borsozom és összepárolom. Amikor a zöldségek már majdnem elkészültek, rádobom a karikára vágott újhagymát és készre párolom. (ez nálam nem szokott túl sok időt igénybe venni, mert mi roppanósan szeretjük a zöldségeket)

Mikor az étel elkészült, megszórom a szezám maggal, néhányszor átforgatom, hogy a magocskák is átpiruljanak és forrón tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Kattints további egytálétel receptekért:

Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával

Triplán sajtos tepsis csirkemell – VIDEÓVAL!

Csirkemáj rizottó

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük