Már többször írtam és most is hangsúlyozom, hogy nem vagyok egy cukrász mester, nem készítek túl gyakran süteményt, de ezt a receptet rendszeresíteni fogom…..egyszerűen mennyei.
Annyira egyszerű elkészíteni, hogy még nekem is ment és az íze….. fenséges….azt hiszem itt kezdődik a menyország.
… és ami még nagyon jó benne, szuper gyorsan elkészül.
Össze keverem a külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd ezt egyesítem, 15 perc sütés és már kész is a varázslat.
A leírt mennyiségek 2 db szuflé formát töltenek ki.
Hozzávalók:
2 ek olvasztott vaj
1 tojás
8 dkg lm natúr joghurt
2 tk méz
1 csapott tk sütőpor
2,5 dkg aprított mandula vagy dió
5 dkg rizsliszt
5 dkg barna cukor
Elkészítés:
A szuflé formákat egy ecset segítségével kikenem olvasztott vajjal, az aljukat kibélelem egy-egy formára vágott sütőpapírral, majd egy-egy tk mézet csorgatok rá.
Egy tálban össze keverem a száraz-, egy másikban pedig a nedves hozzávalókat.
A nedves egyveleghez több részletben hozzá öntöm a szárazat, alaposan elkeverem, majd megtöltöm a masszával az előkészített formákat és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért tűpróbával ellenőrzom, hogy megsült e a tészta.
Ha elkészült a sütemény egy késsel körbe lazítom a szélét, tányérra borítom, lehúzom róla a sütőpaprít, meglocsolom egy kis mézzel, friss gyümölcsökkel díszítem és megszórom aprított mandulával/dióval.
Jó nassolást kívánok!
Elkészítési idő: 20 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Kattints további süti receptekért:
Nutellás sajttorta sütés nélkül