Tavaszi sült csirkecomb Gm&Lm

Ezt a receptet a spárga ihlette. Nagyon szeretem a zöldspárgát és igyekszem változatosan elkészíteni. Sajnos időm nem volt túl sok főzni, így maradt a mindent bele a tepsibe verzió és szerencsére nagy sikere volt, ezért bátran ajánlom Mindenkinek, aki szereti a spárgát, újbugonyát, csirkecombot…. ez egy igazi elronthatatlan recept, melyben a tavasz ízei dominálnak és a citrom által egy nagyon friss, nagyon finom egytálételt készíthetünk!

 

20160521_193512-2

 

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb (én alsót felsőt vegyesen használtam)

3 ek olívaolaj

2 citrom

4 újhagyma

40 dkg zöldspárga

0,5 kg újburgonya

1 salátacukkini

15 dkg feta sajt

Ízlés szerint só és friss rozmaring

 

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, besózom és egy tűzálló tálba teszem.

Az olajjal meglocsolom a combokat, a citromot felnegyedelem, ezt is a húsra facsarom, majd a visszamardt cikkeket is a tepsibe dobom, megszórom a felkarikázott újhagymával, hozzáadom az aprított rozmaringot és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütöm.

 

20160521_183130-2

 

Az újburgonyát megmosom, félig puhára főzöm, majd felnegyedelem. A spárgát feldarabolom és forrásban lévő sós vízben roppanósra főzöm, majd ugyan így járok el a cukkinivel is. Ha a zöldségek megfőttek, leszűröm és félre teszem őket.

A sütési idő lejárta után a combokhoz adoma zöldségeket, visszateszem a sütőbe és készre sütöm (kb. 15-20 perc).

Ha az étel elkészült megszórom a morzsolt fetasajttal és forrón kínálom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS további csirkés egytál receptekért:

Zöldséges csirkés egytál – VIDEÓVAL

Triplán sajtos tepsis csirke – VIDEÓVAL!

Sütőpapírban sült csirkecombok vele sült zöldségekkel – VIDEÓVAL!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük