Ezt a receptet a spárga ihlette. Nagyon szeretem a zöldspárgát és igyekszem változatosan elkészíteni. Sajnos időm nem volt túl sok főzni, így maradt a mindent bele a tepsibe verzió és szerencsére nagy sikere volt, ezért bátran ajánlom Mindenkinek, aki szereti a spárgát, újbugonyát, csirkecombot…. ez egy igazi elronthatatlan recept, melyben a tavasz ízei dominálnak és a citrom által egy nagyon friss, nagyon finom egytálételt készíthetünk!
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (én alsót felsőt vegyesen használtam)
3 ek olívaolaj
2 citrom
4 újhagyma
40 dkg zöldspárga
0,5 kg újburgonya
1 salátacukkini
15 dkg feta sajt
Ízlés szerint só és friss rozmaring
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, besózom és egy tűzálló tálba teszem.
Az olajjal meglocsolom a combokat, a citromot felnegyedelem, ezt is a húsra facsarom, majd a visszamardt cikkeket is a tepsibe dobom, megszórom a felkarikázott újhagymával, hozzáadom az aprított rozmaringot és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütöm.
Az újburgonyát megmosom, félig puhára főzöm, majd felnegyedelem. A spárgát feldarabolom és forrásban lévő sós vízben roppanósra főzöm, majd ugyan így járok el a cukkinivel is. Ha a zöldségek megfőttek, leszűröm és félre teszem őket.
A sütési idő lejárta után a combokhoz adoma zöldségeket, visszateszem a sütőbe és készre sütöm (kb. 15-20 perc).
Ha az étel elkészült megszórom a morzsolt fetasajttal és forrón kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további csirkés egytál receptekért:
Zöldséges csirkés egytál – VIDEÓVAL
Triplán sajtos tepsis csirke – VIDEÓVAL!
Sütőpapírban sült csirkecombok vele sült zöldségekkel – VIDEÓVAL!