Gyümölcsjoghurt házilag Gm&Lm

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én nem igazán szeretem a bolti gyümölcsjoghurtokat. Különösen az epres joghurt az aminek számomra nagyon mű íze van. Sokkal inkább preferálom, hogy megveszek egy nagy dobozos laktózmentes natúr joghurtot és néhány napra elosztva, házilag ízesítem be. Télen, mikor a déli gyümölcsökön kívül nem igazán kapni friss, finom gyümölcsöt előszeretettel veszem elő a nyáron készített dzsemeket és azzal kutyulom meg ezt a fehér csodát, tavasszal viszont indul a Kánaán és ez kitart ősz végéig. Nap mint nap, finomabbnál finomabb változatokat lehet kreálni és egyáltalán nem időigényes.

Erre a célra én rendszeresítettem egy kis turmixot, amibe pont egy adagnyi készül és nem kell mindig a nagy behemót testvérét mosogatni, pakolgatni, mert attól bizony az én hajam is kihullik.

Veszem a turmixot, belepakolok minden földi jót, két perc mix és más fogyasztható is. A turmixolós verzión kívül nagyon szeretem, mikor – az erre alkalmas gyümölcsökből – villával pépet készítek és ahhoz keverem a joghurtot, egészen más ízhatást kölcsönöz neki.

Egy szó mit száz, a lehetőségek száma végtelen és csak a fantázia szab határokat.

Ma reggel egy epres-zabpelyhes változatot készítettem, most ennek a receptjét hozom.

 

epreszabosjoghurt

 

Hozzávalók:

5 ek lm natúr joghurt

egy maréknyi friss eper

3 ek gm zabpehely

1 tk méz

 

Elkészítés:

A hozzávalókat turmixba teszem és 2-3 perc alatt készre mixelem.

Menta levéllel, eperdarabokkal díszítem.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 5 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS további receptekért:

Áfonyás banán turmix

Gyümölcsös házi túrókrém

Kávés banán blast – VIDEÓVAL!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük