Senkit, még csak véletlenül se rettentsen el a név! Ez a világ egyik legegyszerűbb módja a csirkemell elkészítésének és egyben az egyik legfinomabb is! Ha szereted a csirkemellet, ezt a receptet muszáj kipróbálnod. A sajt, a paradicsommal, a sonkával és a bazsalikommal, egyenesen mennyei és ami még ennél is nagyobb erénye, nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy en fenséges ételt varáűzsolj az asztalra.
Ha még kezdő szakács vagy, vagy ez lesz életed elő eseménye a konyhában, akkor ez egy tökéletesrecept, hogy egyszerű legyen a dolgod és a sikerélmény se maradjon el. Természetesen a már gyakorló háziasszonyok is bátran készítsék mert a siker garantált!
Hozzávalók:
5 fél csirkemell filé
1 szép nagy paradicsom
1 nagy, egész lm mozzarella
5 szelet feketeerdei sonka
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és friss bazsalikom levelek
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd az oldalán, hosszában bemetszem, mintegy zsebet vágva belé. Kívül, belül sózom borsozom, majd elrejtek benne egy szelet sonkát, felszeletelt paradicsomot és karikára vágott mozzarellát és fogpiszkálóval megtűzöm.
Egy vaslapot, vagy serpenyőt felhevítek, megspriccelem olívaolajjal, beleteszem a csirkemelleket és kívül mindkét oldalát aranybarnnára sütöm. Én sütés közben eltávolítom a fogpiszkálót.
Amikor szépen megpirultak a húsok, 180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 10 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint friss salátával, rizzsel, sültburgonyával kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további zöldséges csirkemell receptekért:
Zöldséges csirkés egytál – VIDEÓVAL!
Zöldséges töltött csirkemell – VIDEÓVAL!