Sokáig nem tudtam fánkot sütni, aztán egyszer jobb szelek fújtak és össze jött…. azóta nagyon szeretem ezt a receptet mert mindig pihe-puha, isteni finom fánkok sikerülnek, amik másnapra sem keményednek meg, bár ez nem igazán szempont mert nem jellemző, hogy marad másnapra.
Nagyon szeretem az elektromos fánksütőt, nagyon praktikus ketyere és ha ezzel sütöm a fánkot, nincs olaj szag, csak finom süti illat.
Hozzávalók – 14 darabhoz -:
3 ek schar C mix lisztkeverék (aki nem gluténmentesen készíti használjon 3 ek finomlisztet)
3 ek rizsliszt
2 tojás
2 ek porcukor
fél csomag gm sütőpor
3 ek étolaj
60 ml tej
1 tk barna cukor
pici só, csipet szódabikarbóna
Elkészítés:
A liszteket össze keverem a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban a tojásokat a porcukorral és a barna cukorral kézi habverővel habosra verem, hozzáöntöm az olajat, majd hozzá adagolom a lisztes keveréket, összekeverem, majd legvégül a tejet öntöm hozzá és ezzel is kikeverem.
Az elkészült masszát 10-15 percig pihentetem, majd kiolajozott elektromos fánksütőbe, adagonként kb. 4 perc alatt készre sütöm. (a sütési idő készülékenként változhat!)
Frissen kisülve, ízlés szerint, fahéjas barna cukorba fogatom, vagy dzsemmel, nutellával kínálom.
Jó nassolást kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további desszert receptekért:
Mézes-mandulás süti – VIDEÓVAL!
Roppanós csokoládés puffancs