Sajttal töltött paradicsomos húsgolyók Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Gyönyörű a bazsalikomom és az oregánom és ahhoz, hogy ez így is maradjon, gyakran kell metszeni ezért alap volt, hogy ma ezzel főzök. Ha már zöld fűszer akkor legyen paradicsomos és ha már szószos, akkor tészta….. Szuper, úgyis régen volt tészta.

Úgy gondoltam, kicsit újítok a szokásos bolognain és milánóin és így született ez a finom sajttal töltött paradicsomos húsgombóc.

Nagyon egyszerű elkészíteni, így bárki könnyedén összedobhatja és már tálalhat is a vacsorához vagy éppen az ebédhez.

 

IMG_7767

 

Hozzávalók:

30 dkg darált hús (ízlés szerint csirke, sertés)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek burgonyapehely

1 tojás

1 ek chiliszósz

5 dkg lm sajt

4 dl paradicsompüré

1 dl víz

2 ek aprított bazsalikom

2 ek aprított oregano

3 ek olaj a sütéshez

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A darált húshoz adom a reszelt vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a burgonyapelyhet, a tojást, a chiliszószt, sózom borsozom és alaposan összekeverem.

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a húsgolyókat és mikor az alja már majdnem megsült, minden gombócba dugok egy kocka sajtot.

Megforgatom a gombócokat és a másik oldalát is aranybarnára sütöm.

Ha megsültek a golyók, felöntöm a paradicsompürével, a vízzel, ha szükséges sózom, borsozom és addig főzöm, míg elkezd szószosodni, de néha megmozgatom, hogy nehogy leégjen.

Amikor már majdnem kész megszórom a zöld fűszerekkel, átforgatom és frissen főt gm tésztával kínálom.

Reszelt sajttal megszórva kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS további paradicsomos tészta receptekért:

Paradicsomos sonkás penne

Tejszínes paradicsomos csirkés spagetti

Bolognai penne

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük